Effektiva tekniker som hjälper dig att sluta röka


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. Det förändrar hur du ser ut, eftersom dina tänder blir gula med nikotin. Det påverkar också hur du luktar. Rökning är mest skadlig för din hälsa. Men sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs det råd som ges i den här artikeln.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Det här kan hjälpa dig att fokusera ditt avslutningsarbete tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Se till att du går ett steg åt gången. Det är en stor process att sluta röka.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. En hel del begär är ganska överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

TIPS! Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Att sparka rökning vana är sällan en enkel uppgift, men det kommer att vara väl värt det på flera sätt än man kan tänka sig. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Prova en av dessa valda tips idag.Source link