Effektiva tekniker som hjälper dig att sluta röka


Miljoner män och kvinnor skulle älska att sparka sin ohälsosamma rökning vana. Medan rökning ger tillfällig tillfredsställelse är det inte bra för dig och kommer att skada dina lungor. Läs de råd som följer i den här artikeln och lär dig att sluta röka en gång för alla.

När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Du kommer att få mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, knep och tekniker som hjälper dig med. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Det är meningen med att göra en personlig lista.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. De kan också erbjuda andra vägar av stöd eller behandling.

Ersättningsbehandling

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Många individer har slutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna som du ville sluta börja med.

Om du vill sluta röka kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

Sluta röka om du verkligen vill sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

Du kanske vill undvika aktiviteter som hör samman med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Ta reda på orsakerna till din grottning, lära av den och försök sedan sluta igen. Du kan segra nästa gång.

TIPS! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Du borde nu ha den kunskap som krävs för att sluta röka för alltid tack vare rådet i den här artikeln. Kom ihåg hur viktigt det är att upprätta ett stödsystem och att göra allt för att övervinna denna vice. Använd riktlinjerna från den här artikeln och gör dig stolt!Source link