Effektiva tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


De flesta som röker vill sluta, och det finns gott om människor som röker. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Läs följande råd för att ta reda på vad som kan göras för att sluta röka för alltid.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

övningsrutin

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

TIPS! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Få en annan distraktion då.

TIPS! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

Bliv motiverad med påminnelser. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

Det är viktigt att du slutar röka omedelbart. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Om du slutar nu, kommer du att minska chansen att du kommer att dö från att röka. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Med någon tur känner du dig nu mer i stånd att följa med dina mål. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.Source link