Effektiva tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Den som försöker sluta röka har ofta det bästa av avsikter, men många lyckas med att lyckas. Om du är intresserad av att skära den här ohälsosamma vanan från ditt liv, fortsätt läsa. Gör ett åtagande att sluta för gott!

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Sluta röka så lätt som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Avsluta är en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Support Group

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig med. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Alla människor har olika sätt att få sina uppgifter uppnådda. Du måste göra vad som fungerar för dig. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Försök aldrig att sluta röka själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Om du gör det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Sluta röka detta ögonblick. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Detta lindrar också riskerna för begagnad rök, din familj och deras hälsa. Detta är huvudorsaken att sluta också.

När du försöker sluta röka, håll dig positiv. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan använda detta för att hjälpa dig att nå framgång någon gång i framtiden.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. När du tränar, slipper din kropp många endorfiner, vilket i sin tur gör ditt humör gå upp. Även när du tränar, är din kropp distraherad från att ha en cigarett. Som en extra bonus kan träning hjälpa dig att påskynda förbättringarna i din hälsa och motverka viktökning.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Om allt annat misslyckas, sök rådgivning för att hjälpa till med att sluta. Många gånger spelar känslomässiga problem en stor roll i beslutet att röka. När du har tagit upp problemet är det lättare för dig att sluta. Om det här är en strategi som du tycker skulle fungera för dig, gör ett avtal för att tala med din primärvårdspersonal för hänvisning till en rådgivare som kan hjälpa.

Se till att du får din familj och vänner ombord för att stödja dina ansträngningar för att rensa cigrrettes från ditt liv. Berätta för alla nära dig att du försöker sluta röka. Viljan ger uppmuntran och stöd som kan göra en ganska stor skillnad för dig. Supportgrupper och beteendeterapi kan också erbjuda dig hjälp i ditt försök att sluta.

Försök att andas djupt när du vill röka. Detta omdirigerar din uppmärksamhet och hjälper dig att fokusera på ditt mål att sluta röka. Detta rör syrgas i dina lungor vilket hjälper dig att slappna av. Dessa tekniker är enkla, effektiva och bäst av allt, gratis!

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Notera mönster och vanor för din rökning. Om du vet när din frestelse att röka blir störst, kan du göra en mer informerad plan för att sluta. Du är bättre beredd att hantera dina begär när du vet vad som orsakar dem.

Substitutionsövning för rökning i ditt liv. Gradvis börjar din kropp spola ut alla gifter. då börjar du märka förbättrad uthållighet och högre energinivåer. Eftersom din kropp återhämtar sin styrka från din nya träningsregim, kommer du inte troligt att du vill förstöra detta genom att sluta röka en gång till.

När du håller en tidskrift kan du hjälpa dig att sluta röka. För det mesta röker folk att slappna av eller lugna nerverna. Inspelning av sina tankar i en dagbok eller dagbok erbjuder ett alternativt sätt att arbeta genom depression, ångest eller stress. För att inte tala om att journalskrivning kostar dig ingenting!

När du slutar röka, börja med att byta märken. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Vissa tycker att detta är till hjälp. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Nu när du vet detta borde du få en bättre utsikt i livet. Detta händer när du inte känner för att röka längre. Detta är vägen för att bli friskare och ha en bättre livsstil under resten av ditt liv. Känn ingen ånger när du tränar det du har lärt dig här och nu.Source link