Effektiva tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Rökning är inte hälsosam för någon, och kommer bara att skada dina lungor under lång tid. Läs igenom de olika tipsen i den här artikeln och avgöra vilka som kan gälla för din unika kamp med denna vansinne.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Support Group

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

När du slutar röka, behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta är det första steget att sluta.

Sluta röka

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Börja aldrig säkerhetskopiera. Förbinda sig att stanna, period. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Tänk på hur skadligt att bara en cigarett kan vara innan du ens ens har begäret.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

TIPS! Vila är viktig när du slutar röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Med någon tur känner du dig nu mer i stånd att följa med dina mål. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips du har läst här och ställ dig på en väg att vara fri från nikotin.