Enkla lösningar som hjälper dig att sluta sluta röka


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Tänk inte ens på framtiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Få hjälp av dina vänner och familj. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Att sluta röka är inte lätt, men det är definitivt värt de stora fördelarna med din hälsa, ditt sociala liv och till och med ditt utseende. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj en av dessa tips och prova.Source link