Enkla lösningar som hjälper dig att sluta sluta röka


Forskning har visat att nikotin skadar din hälsa. Ändå har rökare svårt att sluta. Om du är bland dessa människor, så finns det några råd i den här artikeln som hjälper dig borta från denna vice. Applicera alla de som du tror kan hjälpa dig att sluta röka.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

övningsrutin

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Älskade Ones

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du börjar minska på din tobaksbruk. Du förtjänar ett liv som är fri från de negativa effekterna av rökning. Ge dig själv chansen att stoppa denna svåra missbruk. Varje dag kommer du att känna belöningen för bättre hälsa och bättre välbefinnande när du slutar röka.Source link