Enkla lösningar som hjälper dig att sluta sluta röka


Rökning är ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter för dig och alla runt omkring dem. Det orsakar alla typer av cancer, andningssvårigheter, hjärt- och artärkomplikationer och försämrar i grunden alla celler i din kropp, liksom att erodera din livskvalitet och kosta dig en liten förmögenhet. De personer som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det är därför det är viktigt att sluta. Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Replacement Therapy

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar deras odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Alla vet att rökning är farlig och extremt ohälsosam. Några stora hälsorisker som röker orsakar är lungcancer, emfysem och hjärtinfarkt. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Sätt de råd du har hittat här i praktiken, och du kanske kan sparka den dåliga vanan för alltid.Source link