Enkla och effektiva sluta röka strategier som är framgångsrika


Även om det finns mycket information om hur skadlig rökning kan vara, är det ofta svårt för rökare att sluta. Om detta gäller dig, kan du läsa tipsen som ges här kan hjälpa dig att skaka av denna ohälsosamma vana. Bestäm vilka som låter rätt till dig och använd dem för att sluta röka.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta bli svårare.

Support Group

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Om du vill uppmana dig att tända, försök använda en fördröjningstaktik. Berätta för dig själv att du kommer att vänta 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv under den perioden.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Innan du börjar träna någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Om du plötsligt vill bli rökare, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

För att förhindra att du tar upp vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbonhaltiga livsmedel. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinavtagning, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar avslutningsprocessen måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang genom att beakta orsakerna till att du vill sluta.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för hantering av stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig ockuperat är bra.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel.

Använda de förslag som skisseras ovan bör vara en katalysator som hjälper dig att börja ta bort cigaretter från att vara en del av ditt liv. Du är värd ett liv utan tobaksberoende. Ge dig själv chansen att bli av med denna envisa beroende. När du slutar röka, är ditt dagliga nöje med en hälsosammare kropp och själ.Source link