Enkla och effektiva sluta röka strategier som är framgångsrika


Många människor planerar att sluta röka, men aldrig följa igenom. Använd de tips du har läst här för att sluta röka idag och se aldrig tillbaka. Gör ett åtagande att sluta för gott!

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Älskade Ones

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Du kan hjälpa till med begäret genom att använda nikotinersättningsterapi. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar deras odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Att sluta direkt kan tyckas vara svårt först. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Du kan till exempel lägga meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är praktisk i ansiktet av frestelse och begär senare.

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Du kanske ser att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse av vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Tips! Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av stöd så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

När du försöker bryta din rökning vana, var noga med att undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din happy hour, tänk på att ändra din rutin. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker de rökverkande du är van vid.

Passar och ha kul! Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så börja en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Du kan också förhindra viktökning genom att vara aktiv. Endorfinerna ökar produktionen inte ersätter nikotinhöjder, men de bidrar till att ta avkanten av uttag.

Du kommer att bli mycket mer optimistisk tack vare det faktum att du inte behöver röka hela tiden och du kan börja leva en hälsosam livsstil. Gör vad som krävs för att sluta röka idag och leva rökfritt under resten av ditt liv!