Enkla tips för att hjälpa dig att sluta röka


Rökning är ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter för dig och alla omkring dem. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Second hand rök är också lika farlig. Avsluta är så viktigt av många anledningar. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Nikotinutbyte

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Sluta röka

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Hälsoriskerna som följer med rökning varierar. Det kan leda till lungsjukdomar, cancer och hjärtattacker. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link