Enkla tips som hjälper dig att sluta röka


Cravings för cigaretter kan komma på de värsta tiderna. Du måste sluta oavsett aktivitet du är inblandad i så att du kan röka ute. Du kanske till och med känner att något är "off" om du inte reser med dina favoritrökar. Om du är redo att sluta röka, vill du läsa vidare. Denna artikel har många tekniker som hjälper dig att sluta.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

TIPS! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Många har funnit att byte märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Det här är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

TIPS! Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och avleda dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta. Det kan vara ännu mer användbart.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Stopp är där du måste börja. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Denna metod har dock visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

Tips! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom där du normalt röker. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och håll dig borta från barer kommer att minska dina begär.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivation. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Bli inte ett nummer!

När rökning har börjat verka som en börda för dig, är du redan på väg att sluta. De tips du just läste borde ge dig resten av vad du behöver för att dike denna vana en gång för alla. Prova några av de tekniker du just läst för att hjälpa dig att befria dig från önskan att röka.Source link