Enkla tips som hjälper dig att sluta röka


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig är det fortfarande svårt att slå missbruk. Även om du är stark och extremt dedikerad, behöver du fortfarande lite hjälp för att komma på spår. Råd i denna artikel hjälper dig att sluta röka.

Kallt Turkiet

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Få en annan distraktion då.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Se till att du kan se den listan varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Din framgång är beroende av att behålla din motivation. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

När du försöker bryta din rökning vana, var noga med att undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa begäret.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

48 timmar

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. När 48 timmar har gått, kommer din längtan efter nikotin bara att vara psykologisk. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Din familj påverkas också av din rökning, eftersom andrahandsrök har visat sig vara dödligt.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Håll alltid en positiv attityd när du försöker sluta röka. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Identifiera var din svaghet gick fel och lär dig av denna incident innan du försöker sluta igen. Vad du lär dig av ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

Försök att sluta med ett positivt ljus, eftersom det kan vara mycket fördelaktigt för ditt liv. Du kommer att vara mer benägna att trycka igenom den hårda delen och vara framgångsrik när du slutar, när du kan se den positiva effekten det kommer att göra. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Detta gör att nu verkar det vara mer förnuftigt och genomförbart.

Med några enkla tekniker i din arsenal, vinner du kriget mot rökning. Vad du har läst i föregående artikel ska hjälpa dig att ge upp cigaretter utan alltför mycket besvär. Använd de tips du just läst för att skydda dig själv och din familj från rökrelaterade sjukdomar.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.Source link