Enkla tips som hjälper dig att sluta röka


Om du är som många, vill du sluta röka, men du ifrågasätter om det blir alltför svårt eller om du ens har styrkan att lyckas. Denna artikel innehåller många användbara tips som du bör tillämpa för att minska rökning och slutligen sluta.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djupt trance.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Undvik att dina utlösare slutar röka med mer framgång. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

Tips! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

Försök att inte röka så mycket. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

Hitta support genom att gå med i forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika känslomässiga kamperna som följer med denna resa.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökningstopp, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa sjönk väsentligt på grund av den här mycket farliga vanan. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Bli inte ett nummer!

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Börja träna så snart du slutar röka. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Du kan också förhindra viktökning genom att vara aktiv. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men lindrar uttagssymtomen.

Beslutet att sluta röka kan vara en mycket svår sak att göra. Ändå betyder det inte att det inte är möjligt. Det tar lite tid, plus viljestyrka och tålamod att sluta. Det kan också hjälpa till att använda din kunskap, liksom några bra tips, för att komma igång. Använd de förslag som skisseras ovan, och att vara rökfri kunde ligga precis runt hörnet för dig.Source link