Enkla tips som hjälper dig att sluta röka


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Det kan vara svårt för en icke-rökare att förstå hur svårt det är att sluta, och det är där ex-rökaren blir expert. Fortsätt läsa för att se vad som fungerar för att sluta.

Support Group

TIP! Att utveckla en ärlig lista över rökare och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på slutar.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Se till att du äter bra. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Foder dina önskningar med bara de hälsosammaste matarna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går i utslag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

TIPS! När du är nära att ge dig in begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får lov att hänge. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Så, både du och dina nära och kära kan leva friskare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

Minska antalet cigaretter du röker. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. För att skära tillbaka, försök att röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

TIPS! Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning, med tiden än människor som använder andra metoder.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme när du väl bestämt dig för att sluta. Få din matta och klädsel professionellt rengjorda, ta bort rester från väggarna och kör gardiner och gardiner genom tvätten. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Psykologiskt träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Se till att listan har fler än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Tips! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte besvär.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. Kom ihåg att det bara kan vara svårt att ha "bara en", och du kommer på fel väg.

Bara för att du kanske inte har slutat förut, finns det ingen anledning att bli avskräckt. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Ta reda på vad som orsakade din beslutsamhet att avta och behandla den som en lärande erfarenhet för att hjälpa dig att guide dig nästa gång du slutar. Vad du lär dig av ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

När du fattar beslutet att sluta röka, få hjälp av din familj och dina vänner. Låt alla veta att du försöker sluta röka. De kan uppmuntra och stödja dig, och det kan göra hela skillnaden för dig. Försök också grupprådgivning eller terapi för att hjälpa dig att sluta röka.

Djup andning

Djupa andningsövningar kan vara till hjälp om du kämpar för uppmaningen att lysa upp. Du kan använda denna djupa andningstid för att påminna dig själv om orsakerna till att du försöker sluta. Vidare ökar djupt andning syreintaget och uppmuntrar dig att känna dig frisk. Andningsövningar är enkla att göra när som helst, när som helst.

Om du röker för att du har en oral fixering, gör något annat med din mun. Vissa människor tycker om att suga eller tugga på tuggummi och hård godis och hålla det praktiskt när man vill röka på dem. Vissa människor föredrar att ersätta riktiga cigaretter med elektroniska sådana för att hjälpa dem att sluta röka.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. De förstår inte varför vanan är så fruktansvärt svår att sluta. Denna artikel drar från de tekniker som har fungerat för andra rökare. Ta vad de har lärt sig och genomföra sina tekniker i ditt liv för att hjälpa dig att sluta.Source link