Enkla tips som hjälper dig att sluta röka


Rökning påverkar ditt liv på flera sätt än du kanske inser. Det påverkar inte bara hur du luktar och känner, det påverkar också ditt utseende och kläder. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Lyckligtvis kan du undvika dessa illamående effekter av rökning, helt enkelt genom att sluta. Läs vidare för att lära dig hur du börjar sluta röka.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kolla din lokala recenter, kyrka eller community college.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Delay Tactic

TIPS! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Att kyla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillsatser för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

TIPS! Att ta saker långsamt kan hjälpa dig sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Få mycket stöd. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Att sparka röksvanen är sällan en enkel uppgift, men det är väl värt det på flera sätt än vad man kan tänka sig. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.

TIPS! Har dina nära och kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.Source link