Få dig fri från tobaksgremlinerna!


Nu vet alla att rökning orsakar många hälsorisker, men det kan fortfarande vara svårt att sluta. Du kan behöva lite hjälp om du vill sluta röka. Läs vidare för att hitta bra tips för att hjälpa dig att sluta bra.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu svårare än de är redan. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen.

Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, för att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Att undvika de utlösare som orsakar att du längtar efter en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det avgörande att du är dedikerad att se den genom. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när de begär det. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang med tanke på orsakerna till att du vill sluta.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Undvik att röka när du först vaknar. Du kan också försöka bara röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Om du gör det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Se till att du kan se den listan varje dag. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Du borde hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Oavsett din specifika strategi kan det hända att du har en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för striden att röka en cigarett.

Sluta röka

Tips! Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömliga.

De flesta försöker sluta röka för att vara mycket utmanande, men lite råd kan hjälpa till. Om du följer detta råd kan du sluta röka med framgång. Använd ovanstående förslag för att inte bara skydda din hälsa utan också din familjens hälsa.Source link