Få dig fri från tobaksgremlinerna!


Även människor med mycket stark viljestyrka har ibland en svår tid att sluta rökavanen. Problemet är att även de som vill sparka vanan känner sig som om de får något ur rökning. Om du är redo att bryta dina band till din rökning vana, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

Skapa en lista med strategier som hjälper dig att använda för att avsluta. Alla har sina mål. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilken strategi som passar bäst för dig. Att skapa din egen lista gör just det.

Ta varje dag en i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Övning är också en stressavlastare. Om du inte tränar regelbundet, bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Sluta röka

Se till att du får tillräckligt med sömn när du arbetar för att sluta röka. För många individer ökar cigarettbehov under sena nätter. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får en full natts sömn, är du mycket mer sannolikt att sluta röka för gott.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Kommunicera ditt behov av stöd, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka kan vara mycket svårt, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Du borde inte försöka sluta röka. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du slutar röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du slutar. Tänk på hur mycket bättre andan kommer att vara, eller hur mycket rengörare kommer dina tänder att vara, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

TIPS! Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en säkerhetskopieringsplan när begäret ställs in.

Du måste hitta sätt att alltid ha din beslutsamhet och motivation. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller donerar ett armband för att indikera dina intentioner.

Planera hur du hanterar stressiga tider. Många rökare brukar belysa när de känner sig stressade. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om plan A inte fungerar.

Det kan tyckas bra att röka en enstaka cigarett, men sanningen är att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. Kom ihåg att även en cigarett kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Tips! När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett.

Som du är medveten är att ge upp cigaretter är en väg som inte behöver vara svårt att resa. Du kan sluta röka med en engagerad, positiv attityd när du försöker tipsen ovanför idag. Vem vet? Du kan till och med överraska dig själv!

Ju mer du vill veta, desto mer forskar du och hittar den information som du måste vara villig att leta efter. Nu när du har lärt dig vad du kan, borde du kunna använda den på rätt sätt. Du är på väg med det du just har lärt.