Få frisk och sluta röka idag med det här fasta rådet


Att försöka sluta röka är en skrämmande syssla för även de tuffaste människorna. Även de som verkligen vill sluta känner fortfarande som att de får något av det. Om du vill sparka rökningens vana för bra och känslomässigt lossna dig, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Siktmål

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Tips! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Din kropp kommer sannolikt längta efter mat när du slutar röka, så låt dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Replacement Therapy

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Avsluta är en process.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg att de positiva fördelarna med att sluta vara ännu mer användbara.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Sök support via online support communities och forum. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. För att inte tala om, det finns de som redan har genomfört denna besvärliga resa och helt enkelt vill erbjuda en hjälpande hand från erfarenhet och bevisade resultat.

TIPS! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen.

Det är uppenbart att sluta röka behöver inte vara omöjligt eller skrämmande. Genom att prova ovanstående tips med positivitet och uthållighet, kan du verkligen sparka den här otäcka vanan. Med lite beslutsamhet kan du mycket väl bli förvånad över hur stark du är!Source link