Få frisk och sluta röka idag med det här fasta rådet


Dina älskade fortsätter att trycka på dig för att sluta. Det är också något som din läkare rekommenderar. Ditt försäkringsbolag danglar en rabatt framför dig för att få dig att sluta. Så, varför har du inte slutat röka än? Det är dags att göra förändringar i ditt liv och sparka röka.

Ta din resa en dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

TIPS! Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Nikotinuttag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

TIPS! När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat på plats.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Minska rökning. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Tips! När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Nu har du de verktyg du behöver säga farväl till cigaretter. Din livskvalitet kommer att förbättras omedelbart när du inte längre röker. Ta alla medel du skulle ha spenderat på tobak och köpa något trevligt för din familj för allt stöd de ger dig-de förtjänar det!Source link