Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Avsluta är svårt på grund av all stress och tryck du måste leva med dagligen. Du behöver inte fortsätta röka. läs den här artikeln för några bra tips.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att ta upp frågan skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Detta kommer att leda dig under tidigt uttag och hjälper dig att sluta lättare.

Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte åka kall kalkon.

Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Minska rökning. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Oavsett, hitta ett visuellt sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

TIPS! Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

De tips som ges i den här artikeln ska ge dig verktyg och förtroende för att sluta röka. Om du känner till en annan person som försöker sluta röka, dela den här informationen med dem!Source link