Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Rökning har betydande hälsorisker, och det är inte bara skadligt för dig, utan också för människorna nära dig. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Den andra handen röker orsakar lika mycket hälsorisk som första hand. Det är därför som slutar är viktigt. Informationen i den här artikeln kommer att ge dig många tips som bör hjälpa dig att avsluta med framgång.

Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Skulle du fortfarande ge dig in efter begäret, tvinga dig själv att vänta, kan den extra tiden sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Tips! Se till att du tar processen en dag då. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Ta en dag i taget när du slutar röka. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka sätta upp mål för långsiktig överensstämmelse.

Övningsrutin

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelar, men för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Se till att du diskuterar vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Tips! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerade.

Undvik att dina triggare slutar röka med mer framgång. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

När du slutar röka behöver du en hälsosam sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en intressant bok eller ring en vän till exempel.

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Det finns flera hälsoproblem i samband med att röka som hjärtinfarkt, cancer, hjärtsjukdom och emfysem. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Det hoppas att de råd du har läst hjälper till att skapa en grund för att sluta.Source link