Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Det finns ingen rökare någonstans som inte vet att de borde sluta röka. Har du någonsin hört ett röktal om hur lyckligt de är att de bestämde sig för att börja röka? Folk som aldrig rökt förstår inte hur svårt det blir att sluta, bara ex-rökare gör. Följande råd hjälper dig.

Var lätt när du slutar röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer sannolikt.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Tips! Sluta röka gradvis. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Även om du sänker cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

10 minuter

Tips! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Ta tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

När ett cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om de 10 minuter inte var tillräckliga, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, tala med din läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

Sluta röka

TIPS! Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukt till att röka. Undvik att få den vikt som uppstår genom att sluta röka. Detta kan hjälpa till att hjälpa till att förhindra någon viktökning.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Kom ihåg orsakerna till att du stannat för att vara motiverad.

Avsluta tills du får det rätt. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

TIPS! Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning.

Ge ditt hem en ny start också genom att rensa rökig lukt. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

Tänk på de troliga följderna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Bli inte ett nummer!

Om du kan göra bort saker som påminner dig om att röka, blir det lättare att motstå frestelsen. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Se till att du tvättar alla dina kläder och rengör ditt hus noggrant för att ta bort röklukten. Om du gör det kan du se till att du inte påminns eller utlöses att röka.

Tips! Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Sluta röka

Många gånger kan någon som inte röker inte förstå varför du fortsätter att röka trots riskerna. En icke-rökare har ingen aning om hur svårt det är att sluta röka. Det finns människor som slutat röka, och de har använt några av de metoder som förklaras i den här artikeln. Använd denna information för att befria dig från att vara slav till cigaretter.

Tips! En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.Source link