Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Dina älskade desperat att du slutar röka. Det är också något som din läkare rekommenderar. Du kan även få rabatt från ditt försäkringsbolag. Så varför rökning du fortfarande? Det är dags att göra förändringar i ditt liv och sparka röka.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Tips! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters och människor som har slutat ett tag.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Sluta röka

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig att sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver lite hjälp. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Öva att bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Tips! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Fokusera inte på att inte röka någonsin igen.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Med kaffe medan du är inne i bilen eller håller dig borta från baren kan du stoppa dina begär.

Tänk på effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökvanor och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Håll dig från att bli en statistik och sluta nu.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå dessa begär.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökad cigarettbehov.

Träning varje dag. Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil rusning via naturliga endorfiner.

Om du inte lyckas sluta, bör du inte slå på dig själv eller bli avskräckt. Alla har samma möjlighet att ge sig upp i rösten, även de som är mycket välorganiserad och intensivt motiverad. Identifiera de faktorer som leder till ditt återfall och lär dig av det. Du kan upptäcka att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping mekanismer i framtiden.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Dumpa alla dina tändare och askkoppar. Rengör allt i ditt hem och tvätta dina kläder för att bli av med alla tips från röklukten. Om du gör det kan du se till att du inte blir påminnad eller utlösad att röka.

TIPS! Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av stöd så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Om så är fallet är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Försök meditera eller yoga, eftersom det kommer att ta kanten av dina stressnivåer på ett mycket hälsosammare sätt än att röka.

Övergång från att röka för att träna. Träning ger en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. Övning är också fördelaktig på annat sätt; Det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket kan hjälpa till att hålla den extra viktökningen i goda att personer som slutar uppleva ibland.

Rådgivning kan hjälpa dig i ditt uppdrag att sluta röka. Många gånger spelar känslomässiga problem en stor roll i beslutet att röka. När du tar itu med problemet, kan du ringa att röka blir mindre frekvent. Be din läkare om hjälp att komma igång med det här programmet om du tror att det kan fungera för dig.

TIPS! Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt tankesätt eller de gav upp för lätt.

Skapa en verbal lista över orsakerna som du bestämde dig för att sluta röka. Varje gång du löser wavers, upprepa orsakerna du slutar tills du inte längtar efter tobak. Det här är ett enkelt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare än att röka.

Nu när du har denna information kan du sluta röka för gott. Att avsluta kommer att göra dig friskare, lyckligare och förlänga ditt liv med många år. Ta de pengar du sparar och spendera den på din familj som ett tack för att du stöttar dig genom det värsta. de förtjänar det!Source link