Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Många fördelar kommer från att sluta röka. Håll dessa fördelar i ditt sinne och samla tekniker som är till hjälp, som de som följer av artikeln nedan, för att hjälpa dig. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Undvik att gå kallt kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Älskade Ones

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Att ha flera idéer att falla tillbaka om den första inte hjälper tillräckligt är en ännu bättre plan.

Sluta röka

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Du är redan medveten om många fördelar du får om du slutar röka. Ibland hjälper det dig inte att vara motiverad för att sluta röka. Om det händer, använd de tips du just läst för att hjälpa dig att stanna på rätt spår. Om du längtar efter cigaretter eller din motivation börjar flagga, läs igenom tipsen ovan och använd dem. Du kommer snart att känna de positiva effekterna av dina ansträngningar!