Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Du har nog hört att det är mycket svårt att sluta röka. Det är bara svårt om du inte vet hur man ska närma sig den. Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. Läs vidare för att lära dig några av de strategier som kan ge upphov till mindre svårigheter.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig själv att sluta röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång promenad. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

TIPS! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg att de positiva fördelarna med att sluta vara ännu mer användbara.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

TIPS! Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle uppleva.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelse.

Försök träna när det är möjligt. När du slutat röka blir det lättare att träna på grund av förbättrad lungkapacitet. Om du deltar i frekvent fysisk aktivitet kommer du också att vara mindre benägna att gå ner i vikt. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättare för nikotinhöjder, men de hjälper till att ta bort kanten från uttag.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan använda detta för att hjälpa dig att nå framgång någon gång i framtiden.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.