Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Rökning gör dig en paria bland rökfria vänner. Du måste sluta göra vad du gör för att gå utanför för en rök, och du känner dig konstig om du inte har dina favoritprodukter. Om du är intresserad av att sluta med denna äckliga, skadliga och pinsamma vana, läs vidare. De avslöjar metoder som är bevisade effektiva för rökare som vill sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Gör en lista för dig själv.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Stanna bara och börja inte göra det igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

Om du är sjuk att röka, är du ungefär halvvägs för att sluta. Tipsen här har förhoppningsvis gett dig lite ammunition som kan ta dig resten av vägen mot att sluta för gott. Sätt dessa tips till jobbet för att du framgångsrikt ska kunna övervinna önskan att röka.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.Source link