Fast råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


Den som försöker sluta röka har oftast det bästa av avsikter, men många gånger följer framgången. Försök läsa dessa tips för att försöka sluta röka tidigare istället för senare. Ta sedan det du har lärt dig och sparka vanan för alltid!

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista över fördelar och nackdelar med att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Sluta röka

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett vilken metod du använder, kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid en senare tidpunkt.

Du kan ha rökt när stressad. Om denna situation låter bekant, är det klokt att aktivt söka ett annat uttag. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

I stället för att röka, träna. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskningen till ett minimum.

Du borde vara optimistisk för resten av ditt liv, för du har nu den kunskap du behöver för att sluta röka så att du kan leva ett längre och hälsosammare liv. Gå nu och använd dessa tips om att sluta röka idag!Source link