Fast råd när man försöker sluta röka


Många fördelar kommer från att sluta röka. Att komma ihåg dessa positiva bieffekter av att sluta hjälper dig att hålla dig motiverad, så använd det i kombination med de tekniker som listas här för optimal effektivitet. När du behöver lite extra hjälp, kom ihåg vad du kommer att lära dig här idag, så att du med stolthet kan säga att du är en icke-rökare.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

TIPS! När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa terapier arbetar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en sätt att hjälpa till att undvika detta. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Få en annan distraktion då.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte hädanefter.

Nu är du väl medveten om de otaliga fördelarna med att sluta röka. Men även dessa fördelar kanske inte räcker för att motivera dig och det är där tipsen från artikeln ovan kan hjälpa dig. Använd dessa riktlinjer när du har ett begär eller när du inte känner dig motiverad. Du kommer att njuta av fördelarna med att vara en icke-rökare innan du vet det.Source link