Fast råd när man försöker sluta röka


Den som älskar dig skulle vara glad om du bestämde dig för att sluta röka. Din läkare uppmanar dig att göra detsamma. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Så, varför har du inte gjort det än? Det finns ingen bättre tid än att sluta röka, så fortsätt läsa för några mycket användbara råd om hur du kan sluta, en gång för alla.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att ta upp frågan skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Delay Tactic

Avsluta kan vara enkelt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte gå kallt kalkon.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Replacement Therapy

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta röka är en lång process.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Du har nu all information du behöver för att komma igång med att säga farväl att röka för alltid. När du är en icke-rökare, kommer du att njuta av bättre hälsa, ökat humör och en längre livslängd. Du kan använda pengarna du sparar för att köpa din familj något trevligt för att stödja dig.Source link