Fast råd om du äntligen vill sluta röka


Alla rökare förstår att de borde sluta. Har du någonsin hört en rökare säger hur hälsosamt de trodde att deras vana var? Endast personer som har kunnat sluta röka förstår verkligen hur mycket ansträngning som krävs. Följande råd hjälper dig.

Supportgrupp

Tips! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Undvik att sluta kalla kalkon, som sällan fungerar.

Leta efter en stödgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Stödgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Kan hypnos fungera för dig? En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Tala med din läkare innan du börjar någon träningsrutin.

Nikotinutbyte

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Du kan bli överväldigad av begär. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör.

Försök inte sluta ensam. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att hålla dig motiverad och du kommer att kunna dela tips.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, hitta hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Klipp ner på rökning. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

Tips! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Människor som inte röker kommer aldrig att förstå varför du fortsätter att röka, oavsett de farliga effekterna. En nonsmoker kommer aldrig att kunna förstå hur svårt att sluta. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Använd deras råd och erfarenheter för att möjliggöra din frihet från att röka.Source link