Fast råd om du äntligen vill sluta röka


Att sluta röka ses ofta som en fråga om att kyla kalkon och kasta dina cigaretter i papperskorgen. Det här kan hjälpa dig att sluta, men det behöver inte vara så grovt. Om du vill sluta röka en gång för alla finns det ett antal alternativ som finns tillgängliga för dig.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra sluta mindre svårt.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt själv som du kan. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utforma en lista med dina anledningar för att göra det. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta själv att du kommer att vänta i 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Åtta timmars sömn varje natt kommer att låta dig förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig bättre kontroll över otäcka begär.

Sluta röka

TIPS! Försök inte göra det själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Nu när du har läst den här artikeln borde du ha en bra uppfattning om några steg du kan vidta för att säkerställa att du är rökfri. Även om det kan ta ett tag och du fortfarande kommer att kräva cigaretter, kommer tipsen ovan att hjälpa dig att sluta röka lättare.Source link