Fast rådgivning om du äntligen vill sluta röka


Det finns många fördelar som kommer att bero på att du slutar röka. Du kan överväga att dessa fördelar tjänar som sin egen personliga motivation samtidigt som du utvecklar andra hanteringsstrategier för att ge dig möjlighet att sluta röka. Börja med tipsen nedan. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Tänk inte för långt framåt i tiden. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

TIPS! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Älskade Ones

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Avsluta kan vara en lång process.

Utan tvekan är du bekant med fördelarna med att ge upp tobak. Beroendet mot cigaretter är kraftfullt, och kunskapen är kanske inte tillräcklig för att sätta dig på rätt spår. Om du längtar efter cigaretter eller din motivation börjar flagga, läs igenom tipsen ovan och använd dem. Du kommer snart att känna de positiva effekterna av dina ansträngningar!