Fast rådgivning om du äntligen vill sluta röka


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Det är därför som slutar är viktigt. Läs den här artikeln för tips om hur du stoppar den otäcka vanan idag.

Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig med. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Gör en lista för dig själv.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Gör inte allt här själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en process.

Tänk på de troliga konsekvenserna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? Statistiken visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Bli inte ett nummer!

Sluta röka idag. Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Detta hindrar dig också från att skada andra med begagnad rök, särskilt de som är närmast dig.

Passar och ha kul! Du kommer att kunna andas bättre nästan omedelbart efter att du slutat, så träning kommer inte vara så svårt som det har varit tidigare. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättare för nikotinhöjder, men de hjälper till att ta bort kanten från uttag.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning.

Att eliminera eventuella påminnelser om ditt liv som rökare kan hjälpa dig att sluta. Skura ditt hus för att hitta alla askkoppar, tändare och tomma förpackningar och kasta bort dem. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Detta kommer att förhindra utlöser dina begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

Rökning används ofta som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. Meditation, yoga, löpning eller andra aktiviteter kan alla hjälpa dig att hantera din stress på hälsosamma sätt.

Sluta röka

Tips! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt.

Se till att du pratar med en sjukvårdspersonal om olika sätt att sluta röka. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor sluta röka. Det finns många medicinska alternativ, förutom nikotinutbytesprogram, som hjälper dig att ta över abstinenssymptomen. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

Färskvaror, frön och nötter bör vara lättillgängliga när du slutar cigaretter. Det finns olika anledningar till att äta dessa hälsosamma, kaloriföda livsmedel hjälper dig medan du försöker sluta. Du kan hjälpa till att ersätta de tröstande rörelser som är förknippade med att röka genom att ha något du kan göra för att hålla din mun och händer upptagen. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan bidra till att minska viktökning. Dessa näringsämnen kan också bidra till att minimera abstinenssymptom.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en enklare tid att sparka din vana.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.Source link