Följ dessa tips för att sluta röka idag!


De flesta rökare vill sluta röka, men vet hur svårt det blir och fruktar att de inte har tillräcklig viljestyrka för att lyckas. Den här artikeln innehåller många användbara tips som du bör tillämpa för att minska rökning och slutligen sluta.

När det gäller rökning, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Försök aldrig att kyla kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningarna till att du ska sluta röka och också anledningarna till att du motstår att sluta Bara genom att skapa listan kommer du att stärka ditt humör.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Att sluta röka vana är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Du måste hitta en distraktion, att tänka på någonting annat.

Gör inte det själv. Få hjälp av dina vänner och familj. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

TIPS! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Överväg att använda ett nytt varumärke när du börjar tänka att sluta röka. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Det har visat sig vara effektivt när tiden går.

Tips! Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. När du håller på senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Detta kommer att ge dig lite extra motivation, och det kan bara hindra dig från att grotta och röka igen.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker under försök att sluta röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är värsta.

Det är få saker som är hårdare än att sluta röka. Var säker, detta är inte ett omöjligt mål. Om du har viljestyrka, tålamod och tid, då är det genomförbart. Att ha rätt verktyg och information till hands kommer också att hjälpa dig på din resa. Genom att använda informationen i den här artikeln tillsammans med egen forskning kan du kanske sparka vanan mycket snabbare och lättare.Source link