Följ dessa tips för att sluta röka idag!


Vissa människor tror att sluta bara bortskaffar sina rökningsåtgärder och använder viljestyrka för att bekämpa vanan. Medan den här metoden kan hjälpa dig att sluta, finns det sätt att göra det enklare. Om du vill sluta röka en gång för allt finns det ett antal alternativ till dig.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Dina ansträngningar kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

Tips! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. För att hitta en stödgrupp nära dig, kolla med kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det ett tag. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser du kan använda för att säkerställa att du lyckas sluta.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

TIPS! Ta bara en dag om du försöker sluta röka. Att ge upp nikotin är en långsam process.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang genom att beakta orsakerna till att du vill sluta.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! Om du är överväldigad av trang att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gå.

Minska rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Undvik att röka när du först vaknar. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Sluta röka

Om du vill sluta röka måste du vara okej när du slutar mer än en gång. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

TIPS! Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Nu när du har läst igenom tipsen ovan, hoppas du bättre vad du ska göra så att du kan sluta röka. Även om det kan ta ett tag och du fortfarande kommer att kräva cigaretter, kommer tipsen ovan att hjälpa dig att sluta röka lättare.Source link