Följ dessa tips och rök aldrig igen


Nikotin är otroligt beroendeframkallande. Detta är huvudorsaken till att du fysiskt och psykiskt kommer att kämpa för att sluta röka. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

Sluta röka gradvis. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Din framgång är beroende av att behålla din motivation. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till lokalt gym. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Träna ut när det är möjligt. Du kommer att kunna andas bättre nästan omedelbart efter att du slutat, så träning kommer inte vara så svårt som det har varit tidigare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Övning kommer också att ge dig en subtil hastighet via naturliga endorfiner.

Håll alltid en positiv attityd när du försöker sluta röka. Se misslyckandet som ett steg på din resa till framgång. Notera vad som orsakade ditt återfall och försök att undvika det i framtiden. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

När du slutar röka och hitta det svårt, överväg rådgivning. Förutom de fysiska begären finns det också känslor som kan spela en roll i en rökvanor. Om det åtgärdas kan rökbehovet gå bort. Be din läkare att hänvisa dig till en rådgivare om du är intresserad av denna typ av hjälp.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden.

Använd dina anledningar till att sluta skapa en bemyndigande mantra. Om du känner dig mycket frestad att tända en cigarett, var noga med att upprepa din mantra om och om igen tills trängseln går bort. Detta är ett kraftfullt sätt för dig att ta ditt mentala och fysiska fokus bort från ditt nikotinuttag och för att uttrycka det på andra viktiga behov och behov.

Sluta röka

Att sluta röka är en av de svårare vanorna att bryta på grund av den starkt beroendeframkallande kvaliteten på nikotin i cigaretter. Många har både fysisk och psykologisk beroende av cigaretter, vilket kan göra det dubbelt svårt att sluta röka. Genom att använda några tips och tricks i den här artikeln kan du kanske lätta din kamp. Genom att använda denna användbara råd kan du uppnå ditt mål att sluta röka.