Följ dessa tips och rök aldrig igen


Många vet att det inte är en bra idé att röka, men de bestämmer sig fortfarande för att göra det. De tror att de kan sluta när de vill, men när det är dags, inser de att det är mycket svårare än de trodde det skulle vara. Om du känner att du är redo att ta det språket och bli en icke-rökare, läs sedan vidare för några tidiga råd som hjälper dig att övervinna din missbruk.

Sluta röka så fort du kan. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om detta inte händer omedelbart, fortsätt att upprepa denna teknik.

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor själv. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin har gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Försök inte sluta röka utan stöd. Få hjälp av dina vänner och familj. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hindra dig från att falla ur vagnen.

TIPS! Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Huvudhinder för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotin.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta är ett effektivt sätt att försäkra dig om att du slutar helt.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Sluta röka

TIPS! Innan du slutar röka, kunna fortsätta att förbinda dig för att sluta röka. Om du inte antar en positiv, optimistisk syn och en villighet att fortsätta, kommer du att ha svårt att döma din vana.

Avsluta så många gånger som du behöver. Några personer som slutar röka har gjort flera försök innan de lyckades. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom kommer du att sluta för gott.

De första sju dagarna är det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå dessa begär.

När du vill röka ganska, tänk på det som en tjänst du gör själv i stället för ett offer du gör. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Att komma ihåg dessa positiva faktorer hjälper dig att hålla dig motiverad för att sluta röka.

TIPS! Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare har tillgång till upphörande resurser som du inte gör.

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Många framsteg har gjorts med mediciner för rökningstopp. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Rådgör med din läkare för vägledning och rekommendationer.

Ät massor av nötter, frukter och grönsaker när du slutar röka. Detta hjälper dig att avbryta för några skäl. Först med att ha hälsosamma snacks hjälper du att hantera att munnen och händerna är upptagna. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan bidra till att minska viktökning. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de innehåller.

Som du har lärt dig från den här artikeln kan du sluta röka om du ansöker själv. Du måste hålla upp din engagemangsnivå och fortsätta med de hälsosamma förändringarna du gör. Om du gör det här och använder alla de råd du lärde dig från den här artikeln, bör du sparka vanan att röka för gott innan du vet det.Source link