Följ detta råd för att sluta röka nu


Oavsett vem du är, eller hur mycket viljestyrka du kan ha, sluta röka är inte en lätt uppgift. Även människor som är desperata att sluta tror fortfarande att rökning ger något åt ​​dem. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kommer rådet i den här artikeln att komma igång.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket borde göra det lättare att sluta.

Tips! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Användning av dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att vara utan dem.

Sluta röka

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Vägen till stopp är bara en process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Fråga din läkare i förväg om att du börjar någon träningsrutin.

10 minuter

När du vill bli rädd för att röka blir överväldigande, försök att använda en fördröjningstaktik. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

TIPS! Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa människor till stöd.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, ska du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns runt dig.

Låt inte svårigheterna att sluta avskräcka dig från att försöka. Du kan sluta röka med en engagerad, positiv attityd när du försöker tipsen ovanför idag. Du kan bli förvånad över vad du kan göra när du är bestämd!Source link