Följ detta råd för att sluta röka nu


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Det förändrar hur du ser ut, eftersom dina tänder blir gula med nikotin. Det påverkar också hur du luktar. Det kan också påverka din hälsa negativt. Men sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Om du inte är säker på hur du slutar läser du om några tips om hur du gör det lättare.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Undvik att gå kallt kalkon.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Sluta röka

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du slutat röka. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Bliv motiverad med påminnelser. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men det är definitivt värt det av skäl som sträcker sig in i alla aspekter av ditt liv. Efter att ha läst den här artikeln, hoppas du förhoppningsvis starkare, mer självsäker och mer kunna sluta. Välj en av dessa tips och prova.