Försöker du sluta röka? Dessa förslag kan hjälpa!


Det kan vara svårt att sluta röka, när cigaretter är så lättillgängliga i de flesta kulturer. Tipsen i den här artikeln kan hjälpa dig att befria dig från missbruk och sluta röka för gott.

Var lätt när du slutar röka. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Försök med strategier som medicinering, behandling eller en plåster. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Om du inte är en mycket aktiv person, kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Prata med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Älskade Ones

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Varna dem också så att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Din läkare kan ha tillgång till resurser för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, upptagssymtom och till och med irritabilitet.

Försök inte sluta röka utan stöd. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Sluta röka

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, ska du sluta röka så fort du kan. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Du kan sluta för bra! Dela din kunskap och erfarenhet med andra rökare så att de kan dra nytta av att sluta med.Source link