Försöker man sluta röka? Dessa förslag kan hjälpa!


Om du är som många, vill du sluta röka, men du ifrågasätter om det blir alltför svårt eller om du ens har styrkan att lyckas. Dina första steg till framgång kan göras lite lättare genom att läsa och använda de råd och tips du hittar i den här artikeln.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

10 minuter

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; det är en långsiktig process.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

TIPS! Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Vissa tycker att detta är till hjälp. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Börja aldrig säkerhetskopiera. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett vilken metod du använder, kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid en senare tidpunkt.

TIPS! Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.

Planera hur du lyckas hantera stress. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

Att sluta röka är en av de svåraste sakerna du någonsin kommer att göra. Det är dock inte en omöjlighet. Det är självklart en process som kräver tid, uthållighet och engagemang. Det är en stor hjälp att få information och några idéer för att hjälpa dig. Med hjälp av tips från denna artikel kan du vara rökfri på nolltid.