Försöker man sluta röka? Dessa förslag kan hjälpa!


Rökning är dålig för din hälsa och för vår hälsa. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Second hand rök är också lika farlig. Av dessa skäl är det viktigt att du slutar omedelbart. Denna artikel kommer att ge underbara råd att sluta röka permanent.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

TIPS! Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till en ansträngande aktivitet. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Tips! Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudplåster. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Support Group

Försök inte göra det själv. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

TIPS! Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Avsluta så många gånger som du behöver. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! När du avslutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök.

Hitta support via online formulär och meddelandekort. Det finns många webbplatser som ägnas åt att stödja dem som vill sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röka upphör.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Ingen vill bli känd som bara en statistik.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till doktorsbestämd medicin för att hjälpa till med uttag. Tala med din läkare om vad de tycker du borde använda.

Tips! Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om.

Ät mycket frukt, grönsaker, nötter och frön medan du slutar röka. Detta hjälper dig att avbryta för några skäl. En anledning är att det håller händerna och munnen upptagen, vilket kan simulera uppförandet av normala rökningstillfällen. Om du gör det regelbundet kommer det att bidra till att minska viktökning. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer att minska obehagen vid uttag.

Deep Preatment

Varje gång du vill röka en cigarett, försök lite andning. Du kan använda denna djupa andningstid för att påminna dig själv om orsakerna till att du försöker sluta. Detta rör syrgas i dina lungor vilket hjälper dig att slappna av. Dessa andningstekniker är lätta att lära sig, och du kan göra dem var som helst.

Tips! Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är inblandade i rökning. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Du måste inse att begagnad rök är lika farlig, om inte mer farlig för människorna runt om dig, och du sätter din hälsa i fare också. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.Source link