Försöker man sluta röka? Dessa förslag kan hjälpa till!


Vissa tror att allt de måste göra för att sluta röka är att kasta bort alla sina tobaksvaror och lita på ren viljestyrka för att slå sina begär. Du behöver inte göra det ganska hårt på dig själv. Massor av tekniker kan hjälpa dig att försöka sluta röka.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Professionella hypnotisörer har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Ta saker dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med engagemanget att sluta.

Bytesbehandling

TIPS! Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kan få på egen hand.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

Försök inte göra det själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill ändra.

Överväga att byta

Tänk på att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Ett sådant system kan starkt öka dina chanser att lyckas.

TIPS! Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Att sluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden.

Förhoppningsvis har du en tydligare förståelse av de åtgärder du kan vidta för att befria dig från greppet av en rökvanor. Trots det faktum att du kanske behöver en rök år och år efter att du har slutat, bör tipsen i den här artikeln sluta lite lättare och öka dina chanser att lyckas med det.Source link