Försöker man sluta röka? Dessa förslag kan hjälpa!


Att sluta röka handlar vanligtvis om att bli av med dina cigaretter och motstå begäret. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Det finns ett antal olika sätt att ta ifall du vill kasta bort dessa cigaretter för gott. Läs vidare.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Nikotinutbyte

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Komma med nya planer för att hantera stress. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Att ha en alternativ aktivitet som planeras för att hantera stress kan hjälpa dig att undvika att röka. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Tips! Ta bara varje dag som det kommer. Avsluta kan vara en lång process.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Ingen vill bli känd som bara en statistik.

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. Att sluta röka är svårt, och till och med en väl förberedd ansträngning kan misslyckas ibland. Identifiera de faktorer som leder till ditt återfall och lär dig av det. Du kanske kommer att lyckas i ett framtida försök.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Kasta ut alla dina tändare och askkoppar. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Genom att eliminera lukten kommer du att vara mindre benägna att ha ett begär.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Du har antagligen märkt att din rökning vana blir sämre i tider av stress. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Meditation, yoga, löpning eller andra aktiviteter kan alla hjälpa dig att hantera din stress på hälsosamma sätt.

När du känner ett ögonblick av svaghet, ring någon i ditt supportnätverk. Personen kan vara en vän, familjemedlem eller ens medarbetare. Se bara till att det är någon som lyssnar på dina känslor och svarar ärligt. Den tid du spenderar i samtal med dem på telefonen kommer att ge en fin distraktion så att ditt begär har tid att passera, och du kommer inse att du inte är ensam i hela processen.

När du försöker sluta röka, få hjälp av din familj och vänner. Låt alla dina vänner och familj veta om ditt beslut att sluta. Deras stöd, vård och uppmuntran kan verkligen göra en stor skillnad mellan att sluta och falla tillbaka av vagnen. Supportgrupper kan också vara ett alternativ för dig, kolla in dem.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många människor, om du är upp sent, kommer det att göra att du vill röka.

Ovanstående råd bör ge dig en bättre bild av de alternativ som är tillgängliga för dig. Trots det faktum att du kanske behöver en rök år och år efter att du har slutat, bör tipsen i den här artikeln sluta lite lättare och öka dina chanser att lyckas med det.Source link