Försöker man sluta röka? Få hjälp här!


Nu vet alla att rökning orsakar många hälsorisker, men det kan fortfarande vara svårt att sluta. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att göra det enklare att sluta.

Sluta röka gradvis. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Det är syftet att göra en personlig lista.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Sluta röka

Om du ska sluta röka, kom ihåg att veckan man oundvikligen kommer vara den tuffaste. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

Att sluta röka kan vara mycket svårt för många människor, men att veta några effektiva tekniker kan göra uppgiften enklare. Genom att följa tipsen här borde du hitta det lättare att få fotfäste och gå vidare för att sluta röka för gott. Genomför tidigare tips och du kommer att skydda hälsan och välbefinnandet hos dig och din familj.