Försöker man sluta röka? Få hjälp här!


Du kan upptäcka att sluta röka är en stor utmaning i ditt liv. Ingen enkel teknik kommer att vara effektiv för varje rökare. Forskning vad som har fungerat för andra, kanske det kan fungera för dig också. Om du använder råd nedan kommer det vara lättare att sluta röka en gång för alla.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Älskade Ones

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Vissa tycker att detta är till hjälp. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

TIPS! För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.

Planera hur du lyckas hantera stress. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Tänk inte på att sluta röka som att ge upp något. Tänk på det som att få något. Du kommer att vara mer benägna att trycka igenom den hårda delen och vara framgångsrik när du slutar, när du kan se den positiva effekten det kommer att göra. Försök att förstå hur mycket bättre ditt liv kommer att vara, i så många olika dimensioner, utan cigaretter. Detta ger dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Skura ditt hus för att hitta alla askkoppar, tändare och tomma förpackningar och kasta bort dem. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Detta hjälper till att förhindra att du påminner om att röka, utlösa ett begär.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.