Försöker man sluta röka? Få hjälp här!


Antalet personer som vill sluta röka växer varje dag. Rökning har många skadliga effekter, särskilt på dina lungor. Så om du verkligen vill ha ett slut på rökvanorna, läs vidare.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Tvinga dig att slutföra en annan chore, innan du kan få en cigarett.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Avsluta kan vara en lång process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg i taget och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Älskade

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du går längre kan du börja förlänga dina mål.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har den bästa tankegången. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Gör inte allt här själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att hålla dig motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som bor med dig.

Sluta röka

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Med någon tur känner du dig nu mer i stånd att följa med dina mål. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.Source link