Försöker man sluta röka? Kolla in dessa tips!


Många tycker att sluta röka tar helt enkelt viljestyrka. Medan dessa saker är en start i rätt riktning kan de sluta vara extremt svåra och du vill inte sätta upp dig själv för misslyckande. Det finns många olika tekniker som kan hjälpa dig att sluta röka för gott.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Ta saker dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Sluta röka

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att få över dig att röka. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

TIPS! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Support System

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

TIPS! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Ändra dina rutiner som är associerade med rökning. Att ha kaffe i din bil eller stanna ut ur rökiga barer kan ersätta ditt begär.

Tips! En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer.

Sluta röka detta ögonblick. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

Försök att sluta med ett positivt ljus, eftersom det kan vara mycket fördelaktigt för ditt liv. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Tänk på hur fördelaktigt det kommer att vara för din hälsa och livskvalitet, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Detta kan ge dig incitamentet och motiveringen att sparka vanan omedelbart.

Rökning kan ha tidigare försett dig med en form av stressavlastning. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik för att koppla av när du är stressad. Överväg yoga eller meditation eftersom detta kommer att minska din stress bättre än att röka gör.

TIPS! Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en viktig kraft för att påminna dig varför du slutar röka.

Sluta röka

När du bestämmer dig för att sluta röka, skaffa hjälp av vänner och familj. Du borde låta så många som möjligt veta att du kommer att försöka sluta röka. De kan uppmana dig och ge dig stöd, och det kan vara en stor hjälp för dig. Du kan också maximera dina chanser till framgång genom att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta eller arbeta med en terapeut.

Förhoppningsvis har du nu en tydligare plan för hur du slutar röka framgångsrikt. Det kan finnas dagar som du känner dig frestad att röka, men med rätt teknik och stöd kan du göra det genom att ta det en dag i taget.

Tips! Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Det kommer att hjälpa dig långsamt börja din resa för att sluta röka.Source link