Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Din läkare pressar dig troligen också att sluta. Även ditt försäkringsbolag är villigt att ge dig en rabatt om du slutar. Så, varför har du inte gjort det än? Det är dags att göra förändringar i ditt liv och sparka röka.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Använd det här som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa . Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand . Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, samt mot stödgrupper och andra informationskällor.

Sluta röka

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en bra resurs om du inte kan att sluta röka själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig inriktad på en hälsosam livsstil.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket betyder att du måste fatta beslutet att göra det. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Vidare, om läkaren anser att det är av bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig att göra.

TIPS! För att avvärja viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet borta från godis , och mot frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Avsluta tills du får det rätt. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Även andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.

Du har nu all information du behöver för att komma igång med att säga farväl att röka för alltid. När du är fri från att röka, blir du friskare, mer nöjd med dig själv och dina val, och du kan sluta leva mycket längre. Spara pengar du skulle ha spenderat på cigaretter och köpa något trevligt för din familj.Source link